Geachte dames en heren,

Door verbonden te zijn met het internet is elk bedrijf een mogelijk doelwit voor cybercriminelen. Oplichters gebruiken valse e-mails of valse websites om persoonlijke informatie te verkrijgen, bijvoorbeeld jullie bankrekeninggegevens of wachtwoorden, om vervolgens geld te stelen. Cybercriminelen hebben immers zeer inventieve manieren om uit te leggen waarom bijvoorbeeld betalingen op andere accounts moeten worden overgemaakt!

Wij willen graag jullie aandacht hierop vestigen omdat een van onze klanten bijna het slachtoffer was van dergelijke cybercriminelen. Dit is wat er gebeurde:

Onze klant plaatste een bestelling en we stuurden hem binnen 24 werkuren een orderbevestiging. De oplichters hadden toegang tot het e-mailaccount van onze klant en onderschepten onze e-mail. Ze stuurden hen een e-mail met de naam van een van onze medewerkers en vroegen 50% vooraf te betalen. Onze orderbevestiging werd gewijzigd door de fraudeurs: klik hier op onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten.

Fraude Correct

De volgende aandachtspunten kunnen worden opgemerkt:

  • Een PDF van slechte kwaliteit
  • Betaling wordt gevraagd op een andere bankrekening
  • Er is een kortingsveld toegevoegd op een andere plaats

Verder vroegen ze om de betaling in dollars uit te voeren naar een offshore bankrekening.
EUROPOWER heeft geen offshore bankrekening!

Indien jullie twijfels hebben of indien jullie ooit een orderbevestiging of een factuur zoals deze ontvangen, beschouw deze dan als fraude en verwittig ons onmiddellijk.

Als wij ons bankrekeningnummer wijzigen of om een andere betalingstermijn vragen dan wat er in jullie voorwaarden werd bevestigd, worden jullie altijd op de hoogte gebracht door een officiële brief en een telefoontje van één van onze bekende medewerkers.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien er nog vragen zijn.

Met vriendelijke groeten,

Luc Heylands – Yves Heylands – Dirk De Wachter